Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Τι είναι SEO;

Με τον όρο SEO (Search Engine Optimization) εννοούμε τη βελτίωση στις μηχανές αναζήτησης που κάνουμε σε ιστοσελίδες (seo website), ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες για να εμφανιστεί και να παραμείνει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης ύστερα από την προσθήκη σε αυτές συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων.

Πότε γίνεται SEO;

Συνήθως οι διαδικασίες που απαιτούνται για SEO γίνονται μετά από την ολοκλήρωση δημιουργίας μιας ιστοσελίδας. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να γίνεται το SEO κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας, αφού έτσι η ιστοσελίδα θα έχει την απαιτούμενη απόδοση σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την κατόπιν διενέργεια των διαδικασιών.

Αυτό συμβαίνει συνήθως είτε εξ' αιτίας της άγνοιας των δημιουργών ή και των ίδιων των ιδιοκτητών ανάμεσα σε ένα απλό website και σε ένα επιτυχημένο website, είτε για οικονομικούς λόγους της μιας ή της άλλης πλευράς. Γι' αυτό και η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων για SEO, ζητά πληροφορίες μόνο για SEO σε υπάρχουσα ιστοσελίδα. Κανονικά πάντως, ο σωστός δημιουργός ενός website, μπορεί να εφαρμόσει τακτικές SEO κατά τη δημιουργία του, ενημερώνοντας σχετικά τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο ή πελάτη του για τη διαμόρφωση του τελικού κόστους.

Εμείς αυτή την τακτική ακολουθούμε.

Είναι απαραίτητο το SEO σε ένα website;

Ναι, το SEO είναι απαραίτητο να υπάρχει σε ένα website, αφού χωρίς αυτό το website δε δουλεύει σωστά ως προς τα αναμενόμενα αποτελέσματά του και δεν πετυχαίνει το στόχο του.

Σε πόσες λέξεις μπορεί να γίνει SEO;

Οι διαδικασίες που απαιτούνται να γίνει SEO δεν προϋποθέτουν τον ορισμό συγκεκριμένου αριθμού λέξεων. Συνήθως όμως οι περισσότεροι τεχνικοί ορίζουν ένα σχετικά μικρό μέγιστο αριθμό λέξεων ή φράσεων που μπορούν να βελτιώσουν στις μηχανές αναζήτησης, επειδή ο μεγαλύτερος αριθμός απαιτεί σημαντικά περισσότερο χρόνο αποκλειστικής εργασίας με το συγκεκριμένο έργο.

SEO μπορεί να γίνει με επιτυχία και σε μεγάλο αριθμό λέξεων ή φράσεων (άνω των 15). Άλλωστε, ποιος δε θέλει η ιστοσελίδα του να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης με μεγάλο αριθμό λέξεων ή φράσεων; Έχουμε εφαρμόσει τεχνικές SEO και για μεγάλο αριθμό με επιτυχία ως προς την εμφάνιση στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

Τι προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνει SEO σε ένα website;

Για να γίνει SEO σε ένα website απαιτείται κατ' αρχήν η φιλοξενία (hosting) του website να μη γίνεται σε κάποιον δωρεάν server, αλλά ούτε και σε κάποιον που έχει «μαυριστεί» από τις μηχανές αναζήτησης λόγω π.χ. φιλοξενίας στον ίδιο server ροζ websites.

Μπορεί να γίνει SEO σε πολύγλωσσα websites;

Ναι, μπορεί να γίνει SEO σε πολύγλωσσα websites, με τη διαφορά όμως ότι λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού που έχουμε συνήθως στα ξενόγλωσσα websites, οι διαδικασίες να είναι συνήθως πιο χρονοβόρες.

Με το SEO προσφέρετε εμφάνιση του website σε διάφορες λίστες ανά τον κόσμο;

Η ερώτηση αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού έχουμε να κάνουμε με 2 διαφορετικούς όρους που συχνά συγχέονται λόγω άγνοιας: το SEO (Search Engine Optimization) και το SEM (Search Engine Marketing). Το SEO είναι η βελτίωση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, ενώ με τον όρο SEM εννοούμε το σύνολο των διαδικασιών που κάνουμε για την προώθησή τους στις μηχανές αναζήτησης.

Το Search Engine Marketing δε γίνεται σε όποια λίστα ιστοσελίδων υπάρχει ανά την Ελλάδα ή ανά τον κόσμο (π.χ. λέγεται ότι κάποιοι υπόσχονται καταχωρήσεις σε 1.000 λίστες ή μηχανές αναζήτησης), αλλά εφαρμόζουμε στοχευμένη προώθηση, σε συγκεκριμένες λίστες ή μηχανές αναζήτησης ανά την Ελλάδα ή ανά τον κόσμο, υψηλού επιπέδου, με την καταχώρηση του website μέσω πληρωμής και όχι δωρεάν, για ανέβει έτσι το επίπεδο και του website στο οποίο εφαρμόζουμε τεχνικές Search Engine Marketing.

Πώς επιλέγω τον ιδανικό SEO expert για το website μου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση γίνεται μόνο όταν αποδείξει ο επαγγελματίας τεχνικός SEO websites στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο τα αποτελέσματα των σχετικών έργων που υλοποίησε, όχι μόνο με τις λέξεις ή φράσεις-κλειδιά, αλλά και με τα σωστά στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, στα οποία να φαίνονται τα αποτελέσματα του SEO και ο αριθμός των επισκεπτών που πρόσθεσε την ιστοσελίδα στα αγαπημένα του, αφού έτσι αποδεικνύεται ότι βρήκε την πληροφορία που αναζητούσε και θα την επισκεφθεί πάλι.

Γίνεται ή όχι SEO από την αρχή σε ένα website;

Μπορεί να γίνει από την αρχή SEO σε ένα website και αυτό κανονικά ενδείκνυται να γίνεται για να το πιάσουν πιο σύντομα και αποτελεσματικά οι μηχανές αναζήτησης για να αρχίσει να αποδίδει το website. Όμως, ορισμένοι προγραμματιστές προτιμούν να μην ενσωματώνουν το κόστος του SEO στην τελική τιμή του website που κατασκευάζουν, είτε για να μην εμφανιστεί πιο υψηλή η τιμή και χάσουν τη δουλειά, είτε για να μη λειτουργήσει αμέσως σωστά το website και να κάνει να λαμβάνουν χρήματα μελλοντικά, προτείνοντας «άλλη λύση» εκμεταλλευόμενοι διάφορες καταστάσεις (π.χ. την άγνοια του ιδιοκτήτη του), είτε ακόμα και για λόγους άγνοιας των ίδιων σε τακτική SEO!

Τι κάνουμε εμείς; Στις νέες δουλειές ενσωματώνουμε το κόστος του SEO στην τιμή δημιουργίας της ιστοσελίδας, ενημερώνοντας σχετικά τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, τον οποίο δε βλέπουμε σαν πελάτη, αλλά σαν συνεργάτη, αφού η πορεία μας μέσα στο χρόνο αποδεικνύει ότι θα μείνει ικανοποιημένος από τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και λόγω αυτής της ικανοποίησης, θα μας προτείνει ανεπιφύλακτα σε φίλους και συνεργάτες, άρα θα είναι και δικός μας συνεργάτης!

Άλλωστε, εμείς δεν έχουμε μια απρόσωπη εταιρεία σε μια πόλη, αλλά έχουμε την έδρα μας σε ένα μικρό μέρος της επαρχίας και καταφέραμε να αποκτήσουμε καλές συστάσεις, όχι μόνο στην περιοχή που δραστηριοποιούμαστε (Φωκίδα), αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Βοιωτία, η Κως, η Σάμος, η Σαντορίνη, καθώς επίσης και κάποια προάστια της Αττικής.

Πόσο κοστίζει το SEO για ένα website;

Το τελικό κόστος του SEO εξαρτάται από τη γενικότερη δομή του website. Όσο πιο σωστά γραμμένος είναι ο κώδικάς του, τόσο μειώνεται το κόστος του SEO, αφού απαιτούνται λιγότερες επεμβάσεις σε αυτόν από εμάς. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο κόστος SEO για κάθε ιστοσελίδα, αλλά κυμαίνεται ανάλογα με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Με τη δομή του website, π.χ. αν και κατά πόσο πρέπει να επέμβουμε στα meta tags ή και στο περιεχόμενό του.
  • Με τον αριθμό των λέξεων ή φράσεων κλειδιών που θέλουμε να βελτιώσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των λέξεων ή φράσεων που θέλουμε να βελτιώσουμε.
  • Με τον ανταγωνισμό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως στις παραπάνω λέξεις ή φράσεις κλειδιά.
  • Με το συνολικό μέγεθος (ως προς το περιεχόμενο) του website, αφού όσο περισσότερες είναι οι σελίδες που πρέπει να γίνει SEO, τόσο περισσότερο αυξάνεται το τελικό κόστος. Το σωστό SEO γίνεται σε όλες τις σελίδες του website και όχι σε μερικές από αυτές.

Πρόταση SEO:

Αν θέλετε να ελέγξουμε ΔΩΡΕΑΝ την ιστοσελίδα σας και να σας στείλουμε πρόταση για SEO, πατήστε το παρακάτω κουμπί, συμπληρώστε τα πεδία, πατήστε αποστολή και αφού ελέγξουμε την ιστοσελίδα σας, θα σας στείλουμε την πρότασή μας αναλυτικά:

Πρόταση SEO για την ιστοσελίδα σας

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

επιτυχημένη επιλογή domain nameΗ κατοχύρωση ή απόκτηση του κατάλληλου domain name είναι πολύ σημαντική για κάθε επιχείρηση με διαδικτυακή παρουσία και μπορεί εύκολα να κάνει την διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Τα domain names είναι ουσιαστικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ώστε να επενδύσετε στα κατάλληλα domains, με στόχο την διαδικτυακή σας εξάπλωση και καθιέρωση στον κυβερνοχώρο.

Αξιοπιστία

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, βασίζεται κατά πολύ στο domain name που χρησιμοποιείτε. Έχοντας στην κατοχή σας ένα απλό και περιγραφικό domain σε σχέση με την επιχείρηση ή το προϊόν σας, παίζει σημαντικό ρόλο αφού οι χρήστες του διαδικτύου θα εμπιστευτούν πιο εύκολα ένα επαγγελματικό και ξεκάθαρο brand όπως για παράδειγμα το Hotels.gr παρά το BestHotels4U.gr

Brandable & Εύκολο να το θυμάσαι

Έχοντας στην κατοχή σας ένα premium domain, όπως για παράδειγμα το Hotels.gr, μπορείτε πολύ εύκολα να χτίσετε το brand σας. Παράλληλα, όντας μικρό και περιγραφικό, θα είναι εύκολο για τους επισκέπτες σας να το θυμούνται, άρα και οι πιθανότητες να επιστρέψουν ξανά στο website σας αυξάνουν δραματικά.

Targeted Traffic (Στοχευμένη κίνηση)

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όταν επιλέγετε domain name, είναι σημαντικό να περιγράφει όσο το δυνατόν καλύτερα το προϊόν η την υπηρεσία που προσφέρετε. Η σχετικότητα του ονόματος με το προϊόν ή την υπηρεσία σας θα οδηγήσει σε στοχευμένη κίνηση ή όπως είναι ευρέως γνωστή ως targeted traffic. Αυτό είναι πολύ λογικό, αφού αν κάποιος χρήστης του διαδικτύου πληκτρολογήσει την διεύθυνση Hotels.gr, προφανώς θα ψάχνει για πληροφορίες ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Προσελκύοντας targeted επισκέπτες, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τους μετατρέψετε σε πελάτες, άρα εν συνεπεία να αναπτύξετε την επιχείρηση σας.

Search Engine Marketing

Τα domain names που περιέχουν λέξεις κλειδιά για το προϊόν ή την υπηρεσία σας οδηγούνε σε υψηλότερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, Yahoo κτλ. Κατέχοντας το κατάλληλο domain name και έχοντας προβεί σε βελτιστοποίηση του website σας για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), μπορείτε πολύ εύκολα να βρεθείτε στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και να πάρετε ένα μεγάλο μερίδιο από το traffic των ανταγωνιστών σας.

Μπλοκάρισμα των ανταγωνιστών σας

Επιλογή Domain nameΗ κατοχύρωση ενός περιγραφικού domain name σας καθιστά αυτόματα και “κάτοχο” της λέξης κλειδί στην οποία αναφέρεται το domain σας. Αν για παράδειγμα έχετε στην κατοχή σας το domain name e-airtickets.gr, θα αναγκάσετε τους ανταγωνιστές σας να αυξήσουν το διαφημιστικό τους μπατζετ για την λέξη κλειδί airtickets, ενώ παράλληλα θα κάνετε την δική σας διαφήμιση πιο αποτελεσματική και θα προστατέψετε το brand σας.

Επένδυση

Τα Premium domains αποτελούν επιχειρηματική κληρονομιά και η αξία τους συνεχώς θα αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι χρήστες του διαδικτυόυ. Κάθε domain είναι μοναδικό και όσο τα μικρά και περιγραφικά ονόματα λιγοστεύουν, τόσο μεγαλύτερη ζήτηση θα έχουνε στο μέλλον.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Τι είναι το email marketing;

Το e-mail μάρκετινγκ αποτελεί μία στρατηγική μάρκετινγκ, η οποία μπορεί να συμβάλει στην πώληση των προϊόντων σας ή να κάνει την ιστοσελίδα σας γνωστή στον κόσμο του διαδικτύου. Παράλληλα, μπορείτε να διατηρείτε μία υγιή σχέση με τους πελάτες σας και να αλληλεπιδράτε μαζί τους για μελλοντικές προσφορές. Η βασική ιδέα είναι να στέλνετε στους πελάτες σας e-mails, ώστε να τους γνωστοποιήσετε τι προσφέρετε. Έχετε τη δυνατότητα να προσελκύσετε τον πελάτη σας, ώστε εκείνος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας και να προβεί ακόμη και σε αγορά.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες e-mail μάρκετινγκ που δουλεύουν για άλλες εταιρείες, προκειμένου να τις βοηθήσουν να διαφημιστούν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Αυτές οι εταιρείες συλλέγουν μία τεράστια λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ανθρώπων που θα ενδιαφερθούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με το προϊόν. Οι εταιρείες φροντίζουν να συμπεριλάβουν όλα τα ελκυστικά στοιχεία, με μοναδικά σχέδια, ώστε οι πελάτες να θεωρήσουν χρήσιμο το e-mail. Σε περίπτωση που οι πελάτες εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αγορά του προϊόντος, τότε θα επικοινωνήσουν μέσω e-mail με τον πάροχο ή θα επισκεφθούν την προσωπική ιστοσελίδα του προμηθευτή.

Το e-mail μάρκετινγκ θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές διαδικτυακές στρατηγικές μάρκετινγκ. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται από πολλούς ιδιοκτήτες ιστοσελίδων για να αποκτήσουν ισχυρή φήμη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι δεν χρειάζεται να έρθετε σε διαπροσωπική επαφή με τον πελάτη και να συζητήσετε κατ’ ιδίαν για το προϊόν σας. Το e-mail μάρκετινγκ αποτελεί την καλύτερη στρατηγική για να προωθήσετε ένα προϊόν και να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα ελκυστικό e-mail ώστε οι δυνάμει πελάτες να το θεωρήσουν άξιο προς ανάγνωση. Από εκεί και πέρα τα πράγματα καθίστανται απλούστερα.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Για να διαλέξετε ανάμεσα στις εκατοντάδες εταιρείες την καταλληλότερη που  θα είναι ο συνεργάτης σας για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα εξής:

  1.  Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να λειτουργεί πάντα για εσάς, ανεξάρτητα με τους άλλους τρόπους διαφήμισης που έχετε επιλέξει.
  2.  Η ιστοσελίδα σας πρέπει να  έχει καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. 

Η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων πρέπει να διαβουλεύεται με το τμήμα  ανάπτυξης της επιχείρησής  σας  με στόχο να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα περιέχει με σαφήνεια τα καθήκοντα και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου ανάπτυξης ιστοχώρου.

Η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων πρέπει να είναι σε θέση να σχεδιάζει και αναπτύσσει την ιστοσελίδα όπως ακριβώς την χρειάζεστε για να γίνει με επιτυχία η δουλειά σας.

Πρέπει να μπορεί να εξελίξει την τυχόν υπάρχουσα ιστοσελίδα αλλά και να ξεκινήσει από το μηδέν την δημιουργία ενός ιστοτόπου που θα διατηρείται ενημερωμένος , θα περιλαμβάνει φιλικές λειτουργίες προς το χρήστη , απαραίτητο SEO, καθώς και  τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ζητάτε, όπως η προβολή και η ενασχόληση με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων πρέπει να είναι σε διαρκή συνεργασία μαζί σας ακόμη και μετά από την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας σας. Όπου και όταν χρειάζεται  θα διαχειρίζεται και θα εκπαιδεύει την δική σας ομάδα ανάπτυξης ώστε να διατηρείται η δυναμική παρουσία σας στο Web. Αν δημιουργήσετε ιστοσελίδα  ηλεκτρονικού εμπορίου, να σας διδάξει να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία για την εύρυθμη λειτουργία του e shop σας.

Η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων πρέπει να εξετάζει καθημερινά την τρέχουσα παρουσία σας στο διαδίκτυο και να σας παρέχει ένα σχέδιο δράσης με προτάσεις για την αύξηση των πωλήσεων, και την καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Η τεχνολογία είναι πάντα σε εξέλιξη και συνεχώς μεταβάλλεται. Δεν πρέπει να αφήσετε τον ανταγωνισμό να σας ξεπεράσει. Για να μείνει μπροστά, η εταιρεία σας θα πρέπει η εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων να είναι σε θέση να εξετάσει όλες τις παραμέτρους και να σας προτείνει το οικονομικότερο πλάνο με την μέγιστη απόδοση για την επιχείρησή σας.

Σκεφτείτε όλα τα παραπάνω και μετά αποφασίστε!

Επικοινωνήστε με την Art On Web. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημά σας.

Go to top