Φρεσκάρισμα των χαλιών, πριν τα μαζέψετε.

Διανύοντας ακόμα τους ανοιξιάτικους μήνες, βλέπουμε να στενεύουν τα περιθώρια για τον εφιάλτη που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε νοικοκυρά αυτή την εποχή:
 Το μάζεμα των χαλιών! Αν τα χαλιά σας δεν είναι απελπιστικά λερωμένα και δε χρειάζονται ειδική επεξεργασία, μπορείτε να τα φρεσκάρετε πάρα πολύ εύκολα χωρίς να κουραστείτε και χωρίς να ξοδέψετε τόσο χρόνο, χρήμα και ενέργεια.

Πάρτε μαγειρική σόδα και πασπαλίστε την πάνω στο χαλί σε όλη του την έκταση. Αφήστε τη σόδα να δράσει για ώρες, ιδανικότερα για ένα ολόκληρο βράδυ, και την επόμενη μέρα απλώς σκουπίστε το χαλί με την ηλεκτρική σας σκούπα. Θα δείτε αξιοσημείωτη διαφορά τόσο στην εμφάνιση του χαλιού όσο και στην εξάλειψη των οσμών.
Αν μάλιστα αυτή τη διαδικασία την εφαρμόζετε πότε πότε καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου που έχετε στρωμένα τα χαλιά σας, τότε θα διατηρούνται ακόμα καλύτερα και σπάνια θα χρειαστούν βαθύ καθάρισμα.

Αν έχετε σκοπό να βάλετε κάποιο εντομοαπωθητικό στο χαλί πριν το τυλίξετε, μην το κάνετε απευθείας πάνω του καθώς η τοξικότητα μπορεί να τα βλάψει. Ψεκάστε μερικά φύλλα εφημερίδας που θα συγκρατήσουν τη μυρωδιά, απλώστε τα πάνω στο χαλί και τυλίξτε τα μαζί με αυτό.