Ένα καλάθι… Ελλάδα για πρωινό!

Εκτός από πανέμορφη, η Ελλάδα είναι και μια χώρα εξαιρετικά… γευστική!

Μια χώρα με έντονη γαστρονομική παρουσία, με γεύσεις αυθεντικές και μεσογειακές, με προϊόντα αγνά που προέρχονται από κάθε γωνιά της. Αυτή την ιδιαίτερη πλευρά της Ελλάδας, τη γαστρονομική, επιθυμούν να προβάλλουν πολλά ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα της χώρας, τα οποία συμμετέχουν σε μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “Καλάθι πρωινού”, που ανέλαβε και υλοποιεί η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα με το ειδικό σήμα θα προσφέρουν για πρωινό ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό της περιοχής τους, ένα γεύμα που θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικές της γεύσεις, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές με ντόπιες πρώτες ύλες.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς αποτελεί έναν πρωτότυπο τρόπο να αναδειχθεί μια ακόμη ιδιαιτερότητα της χώρας.

Οι υπεύθυνοι θεωρούν, εξάλλου, ότι η προσφορά ενός Ελληνικού Πρωινού, θα έχει και μια ακόμη θετική συνέπεια: την ενίσχυση της επισκεψιμότητας μικρότερων τουριστικών καταλυμάτων, που αποκτούν έτσι ένα ακόμη “όπλο” για να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους φιλοξενούμενους. Η νέα αυτή υπηρεσία της Συνομοσπονδίας παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση xenia το 2017 και η εφαρμογή της προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία των ελέγχων των καταλυμάτων, προκειμένου να τους χορηγηθεί το σχετικό σήμα “Καλάθι Πρωινού”, το οποίο θα πιστοποιεί ότι μετέχουν στην πρωτοβουλία και δεσμεύονται από τον σχετικό κανονισμό. Οι αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις της Ελλάδας, οι “θησαυροί” που παράγει η ελληνική γη, τα αντιπροσωπευτικά της προϊόντα, εκ των οποίων αρκετά έχουν ήδη γίνει γνωστά παγκοσμίως (ποιος δεν γνωρίζει το ελαιόλαδο, τα διάφορα είδη τυριών, το μέλι και πολλά άλλα;), θα προβάλλονται μέσω του Ελληνικού Πρωινού σε εκατομμύρια επισκεπτών, που καταλύουν κάθε χρόνο στη χώρα.

Με το Ελληνικό Πρωινό, η γαστρονομία συναντά τον τουρισμό, η γεύση κάνει ακόμη πιο ελκυστική τη διαμονή, η αυθεντικότητα των προϊόντων της ελληνικής γης επισφραγίζει με τον δικό της τρόπο την ποιότητα στη φιλοξενία. Κι όλα αυτά, μέσα από ένα πρωινό γεύμα!