Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Η κουζίνα είναι ο χώρος εκείνος του σπιτιού που λειτουργεί σαν τόπος συνάντησης και χαλάρωσης για μια οικογένεια. Είναι το μέρος όπου συγκεντρώνονται τα μέλη μιας οικογένειας, γευματίζουν, πίνουν τον καφέ τους και χαλαρώνουν. Ξεφεύγουν έτσι, έστω και προσωρινά, από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και τη δύσκολη καθημερινότητα.

Ειδικότερα για την ελληνική οικογένεια, η κουζίνα αποτελεί, παραδοσιακά, το πιο δημοφιλή χώρο συγκέντρωσης. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα του κυριακάτικου μεσημεριανού φαγητού, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και ενότητας μετά από μια δύσκολη εβδομάδα δουλειάς, διαβάσματος και άγχους. Έτσι, πολλές οικογένειες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην όμορφη εμφάνιση της κουζίνας τους. Πώς επιτυγχάνεται αυτή; Η μαγική φράση είναι η εξής: έπιπλα κουζίνας.

Ντουλάπια κουζίνας, συρτάρια, μπουφέδες, οινοθήκες, τραπέζια κουζίνας, καρέκλες και ό,τι άλλο επιθυμείτε διατίθενται στο εμπόριο και είναι έτοιμα να κοσμήσουν το σπίτι σας. Δείτε τι λείπει από την κουζίνα σας, κάντε μια λίστα με τα προϊόντα που θεωρείτε ότι θα της δώσουν ξεχωριστή πινελιά και προχωρήστε.

«Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν είναι τεράστιο το κόστος για
την ανακαίνιση της κουζίνας μου;»

Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τον περισσότερο κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν ή εισάγουν εξοπλισμό για ιταλικές κουζίνες τα τελευταία χρόνια έχουν ρίξει αρκετά τις τιμές τους, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και στην τσέπη των καταναλωτών. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία για μια οικογένεια να αγοράσει όμορφα και υψηλής ποιότητας έπιπλα κουζίνας σε χαμηλές σχετικά τιμές, έτσι ώστε να αποκτήσει την κουζίνα που πάντα ονειρευόταν. Κουζίνες μοντέρνες ή κλασικές είναι, πλέον, πολύ κοντά στο να διακοσμήσουν το σπίτι σας. Μέχρι πρόσφατα η διαδικασία αυτή ήταν αρκετά δαπανηρή και χρονοβόρα, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το να βρει κάποιος τα προϊόντα που επιθυμεί και να προχωρήσει στην αγορά τους είναι αρκετά οικονομικό.

Προτού προχωρήσετε στην αγορά των επίπλων που σας έκαναν εντύπωση, καλό θα ήταν να πραγματοποιούσατε πρώτα μια έρευνα αγοράς. Αναζητήστε προσφορές στο διαδίκτυο, στις εφημερίδες ή πηγαίντε ο ίδιος σε καταστήματα με έπιπλα κουζίνας. Είναι σχεδόν σίγουρο πως μετά από μια στοιχειώδη αναζήτηση θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε σε οικονομική τιμή και πλέον μπορείτε να το αποκτήσετε.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η δημιουργία ενός σπιτιού είναι διαδικασία η οποία δημιουργεί κόπο, ενώ χρειάζεται και αρκετός χρόνος για να επιλεγούν τα απαραίτητα έπιπλα που να ανταποκρίνονται στις πρακτικές ανάγκες αλλά και στα αισθητικά σας κριτήρια.

Από τους χώρους που πρέπει να δίνεται προσοχή για το είδος των επίπλων που θα χρησιμοποιηθούν, είναι οι τραπεζαρίες και οι κρεβατοκάμαρες. Οι κρεβατοκάμαρες, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή επίπλων Αποτελούν τους χώρους ανάπαυλας και ξεκούρασης οπότε πρέπει να είναι όσο πιο άνετοι γίνεται. Δεν πρέπει  λοιπόν να διαθέτουν έντονα χρώματα διότι αυτά κουράζουν τα μάτια και κάνουν τον χώρο ανυπόφορο.

Επίσης στις κρεβατοκάμαρες πρέπει να δίδεται προσοχή, ώστε να τοποθετούνται άνετα κρεβάτια αλλά και έπιπλα τα οποία να ικανοποιούν τις προσωπικές σας ανάγκες, Αν π.χ. σκοπεύετε να τοποθετήσετε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να φροντίσετε να πάρετε ένα έπιπλο που να μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από κρεββάτι και να είναι στο ίδιο ύψος με αυτό.

Οι τραπεζαρίες, είναι επίσης χώροι που για να διαμορφωθούν σωστά χρειάζεται πρώτα πολύ σκέψη. Αποτελούν χώρους οι οποίοι δεν καλύπτουν μόνο τις ανάγκες της δικής σας σίτισης, αλλά είναι και μέρη συνεστιάσεων, που φιλοξενούν εσάς και τους φίλους σας σε διάφορες συγκεντρώσεις σας.

Οι τραπεζαρίες πρέπει να παραμένουν ευρύχωρες για να υπάρχει ελευθερία κινήσεων για να μπορούν να χωρέσουν αρκετά άτομα. Συνεπώς, πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρού όγκου έπιπλα, ώστε να εξασφαλίζεται η άνεσή σας. Επιπλέον πρέπει να δοθεί προσοχή στην ανθεκτικότητα των επίπλων αυτών που θα τοποθετηθούν στις τραπεζαρίες, γιατί οι χώροι αυτοί έχουν να κάνουν με το φαγητό, οπότε  αν τα έπιπλα δεν είναι ανθεκτικά μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αγορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να αγοράσετε έπιπλα προτείνεται να κάνετε πρώτα μια έρευνα αγοράς, ώστε να ψωνίσετε σωστά και οικονομικά. Πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο και βρείτε  ιστοσελίδες που να είναι σχετικές με έπιπλα, ώστε να πάρετε ιδέες.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Η περίοδος κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, έχει καταστήσει δύσκολη την οικονομική κατάσταση των περισσότερων οικογενειών στην Ελλάδα κι αυτό αποδεικνύεται κυρίως από περικοπές που γίνονται ακόμη και σε βασικά πράγματα, όπως είναι η θέρμανση. Το τελευταίο διάστημα έχει κοπεί η παροχή πετρελαίου στις οικίες εκατοντάδων οικογενειών.

Η οικονομική θέρμανση αποτελεί την λύση των περισσότερών καθώς έχει εφαρμογές που βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και την δυνατότητα θέρμανσης που είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Μία πρώιμη προσπάθεια εκδηλώνεται με την μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά τζάκια. Πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία το υπάρχον τζάκι κλείνεται με γυψοσανίδες, ώστε να γίνεται διαχείριση όλης της ενέργειας που παράγεται κατά την καύση. Το ενεργειακό τζάκι, και ιδιαίτερα τα τζάκια που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πέλλετ, χρησιμοποιούν όλη την ενέργεια που παράγεται για να ζεστάνουν τον χώρο, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνεται ή να ανανεώνεται καύσιμη ύλη.

Το πέλλετ ή αλλιώς, βιομάζα αποτελείται από ένα σύνολο υλικών, το οποίο δεν συνίσταται μόνο στο ξύλο αλλά  και σε τσόφλια ή φλούδες από καλαμπόκι και άλλα υλικά. Αποτελεί φθηνή καύσιμη ύλη και η χρήση της γνωρίζει διάδοση σε λέβητες αλλά και σε σόμπες.

Εάν ο χώρος σας δεν μπορεί να υποστηρίξει  τέτοιου είδους οικονομική θέρμανση, μπορείτε να κάνετε τοποθέτηση θερμοπομπών στους χώρους του σπιτιού σας. Σε αντίθεση με τις συμβατικές συσκευές όπως είναι τα σώματα θέρμανσης που λειτουργούν με πετρέλαιο, οι θερμοπομποί διαθέτουν συγκεκριμένη λειτουργία για την παροχή θερμότητας.

Χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα με την βοήθεια του οποίου θερμαίνουν τον αέρα που βρίσκεται ήδη στο δωμάτιο και τον απελευθερώνουν ζεστό. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να γλιτώσει πολλά χρήματα καθώς το κόστος είναι χαμηλό, και η μετακίνησή τους εύκολη, ώστε να κινούνται άνετα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Εκτός και αν είσαστε "μάστορας" με το πινέλο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνετε τα λαθάκια σας και πως την ώρα που βάφετε το σπίτι σας θα λερώσετε. Αλλά, σε αυτό το έξυπνο τρικ θα μπορέσετε να έχετε ένα ομαλό βάψιμο και θα λερώσετε μόνο τα χέρια σας.

Την επόμενη φορά που θα βάψετε, βάλτε ένα μεγάλο λαστιχάκι κάθετα στο στόμιο της μπογιάς ώστε να χωρίζει το δοχείο στα δύο. Όταν είσαστε έτοιμοι να βάψετε, στραγγίξτε την μπογιά στο λαστιχάκι και όχι στο στόμιο του δοχείου. Με αυτό τον τρόπο κάνετε και οικονομία αφού η περιττή μπογιά καταλήγει πάλι μέσα στο δοχείο. Ούτε στο χαλί, ούτε στους τοίχους, ούτε στην σκάλα και τα ρούχα σας.

Δεν υπάρχει δικαιολογία την επόμενη φορά.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Διανύοντας ακόμα τους ανοιξιάτικους μήνες, βλέπουμε να στενεύουν τα περιθώρια για τον εφιάλτη που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε νοικοκυρά αυτή την εποχή:
 Το μάζεμα των χαλιών! Αν τα χαλιά σας δεν είναι απελπιστικά λερωμένα και δε χρειάζονται ειδική επεξεργασία, μπορείτε να τα φρεσκάρετε πάρα πολύ εύκολα χωρίς να κουραστείτε και χωρίς να ξοδέψετε τόσο χρόνο, χρήμα και ενέργεια.

Πάρτε μαγειρική σόδα και πασπαλίστε την πάνω στο χαλί σε όλη του την έκταση. Αφήστε τη σόδα να δράσει για ώρες, ιδανικότερα για ένα ολόκληρο βράδυ, και την επόμενη μέρα απλώς σκουπίστε το χαλί με την ηλεκτρική σας σκούπα. Θα δείτε αξιοσημείωτη διαφορά τόσο στην εμφάνιση του χαλιού όσο και στην εξάλειψη των οσμών.
Αν μάλιστα αυτή τη διαδικασία την εφαρμόζετε πότε πότε καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου που έχετε στρωμένα τα χαλιά σας, τότε θα διατηρούνται ακόμα καλύτερα και σπάνια θα χρειαστούν βαθύ καθάρισμα.

Αν έχετε σκοπό να βάλετε κάποιο εντομοαπωθητικό στο χαλί πριν το τυλίξετε, μην το κάνετε απευθείας πάνω του καθώς η τοξικότητα μπορεί να τα βλάψει. Ψεκάστε μερικά φύλλα εφημερίδας που θα συγκρατήσουν τη μυρωδιά, απλώστε τα πάνω στο χαλί και τυλίξτε τα μαζί με αυτό.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το μπάνιο είναι ένα βασικό "δωμάτιο" του σπιτιού. Πρέπει να είναι καθαρό, περιποιημένο, οργανωμένο και πάνω από όλα φιλόξενο σε εσάς και τους επισκέπτες σας. Πως μπορείτε όμως να το καταφέρετε αυτό;

1. Χρησιμοποιήστε πλαστικά κουτιά, ειδικά για την οργάνωση μπάνιου, για να μπορέσετε να οργανώσετε τα "χύμα" πράγματά σας όπως καλλυντικά, μακιγιάζ κτλ

2. Εάν έχετε πολλά παιδιά, μια καλή λύση είναι να έχετε 2 ξεχωριστούς νυπτήρες στο μπάνιο σας. Έτσι το πρωί δεν θα έχετε συνωστισμό και τσακωμούς.

3. Αποφύγετε να βάζετε καθαριστικά και ισχυρά χημικά μέσα στα ντουλάπια του μπάνιου σας. Επειδή το μπάνιο δεν έχει καλό εξαερισμό τις περισσότερες φορές, αυτός είναι ένας τρόπος να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αναθυμιάσεις.

4. Έχετε πάντα ένα συρτάρι ή ντουλάπι με τα φάρμακά σας (προσοχή όμως να μην μπορούν να το φτάσουν παιδιά)

5. Αφήστε τα ξυραφάκια σας μακριά από το ντους ώστε να στεγνώσουν και να μην πιάσουν μικρόβια και μούχλα.

6. Εάν θέλετε να οργανώσετε πιο σωστά το μπάνιο σας, πάρτε μια θήκη για χρυσαφικά και βάλτε ό, τι μικροαντικείμενο δεν χρειάζεστε άμεσα.

7. Αλλάξτε το τηλέφωνο του ντους με ένα που θα είναι μικρότερο αλλά με μεγαλύτερη πίεση. Έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικό και θα κάνετε και οικονομία.

8. Βάλτε μια ντουλάπα σε κάποιο σημείο του μπάνιου σας και αποθηκεύστε όλες τις πετσέτες και τα μπουρνούζια σας.

Go to top