Χταποδοκεφτέδες

Χταποδοκεφτέδες

Περιγραφή:
Πολύ νόστιμη συνταγή κατάλληλη για τη νηστεία της σαρακοστής και όχι μόνο!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 χταπόδι, περίπου 1.200–1.500 γρ.
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι σόδα (αναψυκτικό)
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη σε νερό και ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε καλά μια κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι να βράσει με τα υγρά του, σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο, για περίπου 20 λεπτά. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με ψαλίδι ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Μην το βάλετε στο multi, θα λιώσει.
Το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό.
Αν δεν είναι, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο, πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.