Πως να συνηθίσετε να τρώτε πρωινό.

 Πως να συνηθίσετε να τρώτε πρωινό.

Πολύς κόσμος δε μπορεί να φάει το πρωί.

Όχι μόνο δε πεινάει, αλλά νιώθει και άσχημα αν το επιχειρήσει. Αν δε μπορείτε να φάτε το πρωί με τίποτα, τότε μάλλον έχει κλείσει το στομάχι σας. Έχετε δηλητηριάσει κατά κάποιο τρόπο τον οργανισμό σας με άλλα πράγματα (όπως ο καφές και το τσιγάρο).

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και για αυτό πρέπει να είναι και το πιο πλούσιο.Το πρωινό παίζει σπουδαίο ρόλο για να έχουμε ένα γρήγορο μεταβολισμό και είναι απαραίτητο σε κάθε διατροφή και δίαιτα.Αν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε πρωινό,θα έχετε αργό μεταβολισμό και έλλειψη σημαντικής ενέργειας που θα σας είναι απαραίτητη σε καθημερινό επίπεδο.

Είναι πολύ σημαντικό να μη το παραλείπετε ποτέ. Ο μόνος τρόπος να αρχίσετε να τρώτε πρωινό είναι να αρχίσετε να τρώτε λίγο λίγο και σιγά σιγά. Ξεκινήστε με κάτι πολύ μικρό, όπως μια φρυγανιά ή μια φέτα ψωμί. Κάντε το κάθε μέρα έστω και αν πιεστείτε λίγο για να το φάτε. Ο οργανισμός συνηθίζει τις αλλαγές ανά 10 μέρες περίπου.

Μετά από 10 μέρες προσθέστε κάτι ακόμη,όπως ένα φρούτο ή ένα ποτήρι γάλα.Συνεχίστε έτσι και ανά 10 μέρες να τρώτε και κάτι ακόμη συν αυτά που έχετε ήδη συνηθίσει να τρώτε.

Κάποια στιγμή θα μπορείτε να τρώτε ένα μεγάλο,ικανοποιητικό πρωινό άνετα.

'Οχι μόνο αυτό, αλλά θα το ζητάει το σώμα σας πλέον από μόνο του (θα ξυπνάτε και θα πεινάτε). Το μυστικό είναι να αυξάνετε σιγά σιγά και σταδιακά,έτσι ώστε το σώμα σας να προλαβαίνει να υιοθετεί τις νέες αλλαγές κάθε φορά.Αν αυτό σας βοηθάει,επιλέξτε τροφές που σας αρέσουν πολύ,όποιες και αν είναι αυτές.

Σε πρώτη φάση,δε μας νοιάζει τόσο ένα υγιές πρωινό αλλά απλά να υπάρχει το πρωινό στη διατροφή σας.