Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

 

Δίχως καμία αμφιβολία το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί μία εξαιρετική συσκευή που οι καπνιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο του καρκίνου, του εμφυσήματος και άλλων ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μία συσκευή που θα αντικαταστήσει σταδιακά στο μέλλον τα κλασικά τσιγάρα; Όπως προκύπτει από τις τελευταίες τάσεις, πολλοί καπνιστές τσιγάρων δοκιμάζουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές ανέφεραν ότι άντλησαν την ίδια ακριβώς ικανοποίηση από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε σύγκριση με ένα πραγματικό. Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η γεύση τους ήταν απαίσια και ήταν δύσχρηστα. Η πρόοδος της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο να έχει ακριβώς την ίδια γεύση με το κοινό τσιγάρο, εκλύοντας ταυτόχρονα καπνό (ατμό) και παρέχοντας τη νικοτίνη που συναντάμε σε ένα κανονικό τσιγάρο. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αμέτρητα.

Το πρώτο πράγμα που ανακαλύπτει κανείς είναι η έλλειψη φλόγας. Συνεπώς, δεν διατρέχετε τον κίνδυνο να καείτε εσείς ή να προκαλέσετε πυρκαγιά σε περίπτωση πτώσης του τσιγάρου. Επίσης, δεν υπάρχει παραγωγή καπνού, στάχτης και φλόγας. Βεβαίως, στην κορυφή του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπάρχει ένα μικρό LED φως το οποίο, κάθε φορά που πραγματοποιείτε εισπνοή, ανάβει έντονα μιμούμενο το πραγματικό τσιγάρο.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε την ίδια γεύση με το παραδοσιακό τσιγάρο. Ακόμη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο απελευθερώνει καπνό που δεν είναι επικίνδυνος. Ο ατμός μοιάζει αρκετά με τον καπνό, αλλά διαλύεται αμέσως και δεν εκπέμπει καμία απολύτως μυρωδιά.

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ένα εκπληκτικό υποκατάστατο του πραγματικού τσιγάρου.

Μάλιστα, ορισμένες εταιρείες προσφέρουν δωρεάν ηλεκτρονικά τσιγάρα προς δοκιμή. Συνεπώς, μπορείτε να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διαπιστώσετε αν επωφελείστε από αυτό και αν σας αρέσει.