Έχετε αϋπνίες; Κοιμηθείτε με το ταίρι σας για να τις ξεπεράσετε

Ο ύπνος με τον/την σύντροφό σας, βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα! 

Τουλάχιστον, αυτό δείχνει έρευνα του τεχνικού πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής στην Τουρκία.

“Το να νιώθουμε ότι έχουμε έναν άνθρωπο που μας αγαπά και μας νοιάζεται δίπλα μας, ακόμα και όταν κοιμόμαστε, καταφέρνει να μειώσει το άγχος και μας κάνει να κοιμόμαστε καλύτερα” αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Εμρέ Σελτσούκ.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 700 άτομα 35 έως 86 ετών που ήταν παντρεμένα ή συγκατοικούσαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που ένιωθαν πως ο/η σύντροφος τους ανταποκρινόταν στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα τους αντιμετώπιζαν πολύ λιγότερες έως και καθόλου διαταραχές ύπνου.

Αυτό φυσικά είχε και θετικό αντίκτυπο στην υγεία των ατόμων, καθώς ένας καλός ύπνος αποτελεί βασικό παράγοντα για την υγεία του ανθρώπου. 

Από την παιδική ηλικία, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να κοιμούνται με συντροφιά ώστε να μη φοβούνται και να νιώθουν ασφάλεια, γι' αυτό και επιθυμούν τόσο πολύ να κοιμούνται με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science το ρόλο των γονιών αναλαμβάνουν στην ενήλικη ζωή οι ερωτικοί σύντροφοι μειώνοντας τους φόβους, το άγχος και την ανασφάλεια.