Η προετοιμασία της βαλίτσας των διακοπών.

Ο καιρός έχει ανοίξει, η θερμοκρασία ανεβαίνει ευχάριστα και όλα προμηνύουν ένα υπέροχο, λαμπερό καλοκαίρι. Μπορεί για τη μαμά ή τον μπαμπά οι καλοκαιρινές διακοπές μαζί με τα παιδιά τους, τα πολυτιμότερα πλάσματα της ζωής τους, να μην είναι πλέον εντελώς ξέγνοιαστες και ξεκούραστες, είναι όμως σίγουρα μοναδικές και ανεπανάληπτες. Μια από τις πιο μεγάλες ίσως προκλήσεις είναι… η προετοιμασία της βαλίτσας των διακοπών. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δούμε μερικές συμβουλές για να κάνουμε αυτή τη διαδικασία πιο ανάλαφρη και εύκολη, για να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία, ως γονείς, να καταναλώσουμε όλη μας την ενέργεια στις υπέροχες στιγμές με τα παιδιά μας και όχι στην αγωνία για τα ρούχα που θα χρειαστούν και πρέπει να πάρουν μαζί τους! Ας αρχίσουμε, λοιπόν:


1.    Το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας… είναι η αποδοχή! Είναι απολύτως φυσιολογικό ως γονείς να ανησυχούμε για την άνεση και τις ανάγκες των παιδιών μας, ιδίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, οπότε θέλουμε να τους προφέρουμε ό,τι καλύτερο από κάθε πλευρά για να τις απολαύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει, όμως, να αποδεχθούμε ότι είναι…παιδιά! Είτε είναι μικρά και απόλυτε εξαρτημένα από εμάς, είτε λίγο μεγαλύτερο και πιο αυτόνομα, τα παιδιά είναι συνυφασμένα με ρούχα που λερώνονται γρήγορα, ίσως και αμέσως! Τα παιδιά πρέπει να παίξουν, να κυλιστούν στην άμμο, στο χώμα, στο γρασίδι, να μην φοβηθούν την αλμύρα της θάλασσας ή τους λεκέδες από παγωτό ή φαγητό. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέξουμε ρούχα όχι ποιοτικά μεν, αλλά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ρούχα που πλένονται και καθαρίζουν εύκολα, ρούχα ανθεκτικά, ρούχα που λίγο θα μας ενδιαφέρει αν λερωθούν πολύ ή ακόμα κι αν σχιστούν ή καταστραφούν.


2.    Σπουδαίο, επίσης, είναι να επιλέξουμε ρούχα πρακτικά. Αποφύγετε παντελόνια, φορέματα ή ζακέτες με πολυδαίδαλα κουμπώματα και σχέδια, με πολλά κορδόνια και περίεργα σχέδια. Προτιμήστε ρούχα ανάλαφρα και άνετα, με λεπτά υφάσματα και φαρδιές γραμμές. Ίσως χρειαστεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα να αλλάξετε outfit στο παιδί σας – μια διαδικασία αρκετά εκνευριστική σε περίοδο χαλάρωσης, ιδίως σε συνδυασμό με τη ζέστη και τις αυξημένες θερμοκρασίες, που μπορούν να προσθέσουν γκρίνια και μουρμούρα και στο παιδί σα, αλλά…και σε εσάς! Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη!


3.    Από τη βαλίτσα σας φυσικά δεν πρέπει να λείπουν ρούχα που μπορούμε να συνδυάσουμε μεταξύ τους, δημιουργώντας διαφορετικές εμφανίσεις με… «ανακύκλωση»! Προτιμήστε εμφανίσεις που αποτελούνται από 2 κομμάτια (π.χ. μπλούζα – φούστα/παντελόνι), ώστε να μπορείτε να αναμειγνύετε τα κομμάτια της «γκαρνταρόμπας» δημιουργώντας νέους συνδυασμούς κάθε φορά. Άλλωστε…ουκ εν τω πολλώ τω ευ, ενώ ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό προσφέρετε στον εαυτό σας περισσότερο χώρο στη βαλίτσα, ο οποίος είναι πάντα πολύτιμο και…δυσεύρετος!


Όπως και να ‘χει, οι διακοπές είναι ευκαιρία για χαλάρωση και αναψυχή για όλη την οικογένεια. Επενδύστε όλη την ενέργεια και τη θετική διάθεσή σας δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις με τα παιδάκια σας, και αφήστε όλους τους άλλους προβληματισμούς σε δεύτερη μοίρα!

Καλό καλοκαίρι!