Πως να επιλέξετε κατασκευαστική εταιρεία

Πως να επιλέξετε κατασκευαστική εταιρεία

Έπειτα από μια μεγάλη περίοδο στασιμότητας στην ανέγερση νέων κτιρίων και στις διάφορες οικοδομικές εργασίες, διανύουμε ξανά μια εποχή σταθερής ανάπτυξης του κατασκευαστικού κλάδου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ , ο ανταγωνισμός στο κλάδο των κατασκευών αυξάνεται διαρκώς. Το γεγονός ότι πλέον είναι μεγάλος ο αριθμός των κατασκευαστικών εταιρειών , των μηχανικών καθώς και των αρχιτεκτόνων οι οποίοι αναλαμβάνουν μελέτες και διάφορες κατασκευαστικές εργασίες, είναι θετική εξέλιξη όχι μόνο για το συγκεκριμένο κλάδο αλλά και για όσους σκοπεύουν να επενδύσουν για την ανέγερση κάποιας οικοδομής ή για την ανακαίνιση ενός χώρου .

Η επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας είναι θέμα ζωτικής σημασίας

Η ανέγερση μιας οικοδομής αλλά και η ανακαίνιση ενός χώρου είναι επένδυση ζωής, επομένως η επιλογή μιας αξιόπιστης κατασκευαστικής εταιρείας είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Για να μην οδηγηθούμε σε μία αποτυχημένη επένδυση των χρημάτων μας, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε ορισμένα κριτήρια ως προς την επιλογή μιας αξιόπιστης κατασκευαστικής εταιρείας.

Κριτήρια επιλογής

Μία καλή κατασκευαστική εταιρεία συνήθως προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλη τη διάρκεια του οικοδομικού σας έργου, από την αρχή έως και τη παράδοση αυτού. Θα πρέπει να επιτηρεί και να διαχειρίζεται όλα τα στάδια των εργασιών όπως η απόκτηση της άδειας δόμησης, το να αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτιρίου, να μπορεί να παρέχει εξειδικευμένους τεχνίτες και τεχνικούς που θα φέρουν εις πέρας τις οικοδομικές εργασίες ενώ πολύ σημαντικό είναι να εποπτεύει και να επιθεωρεί το προσωπικό ανά πάσα ώρα και στιγμή ώστε το έργο να παραδοθεί εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Η εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας ενώ οι άνθρωποι που την καταρτίζουν θα πρέπει να έχουν καλή γνώση του νομοθετικού πλαισίου που σχετίζεται με τις κατασκευές ώστε στο μέλλον να μην προκύψουν προβλήματα με το νόμο.

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η εμπειρία στη διαχείριση των έργων. Η παρουσίαση των προηγούμενων έργων είναι ένα δείγμα των αποτελεσμάτων που θα έχετε. Μη διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε να δείτε σχέδια από προηγούμενα έργα που έχουν πραγματοποιήσει καθώς και να ενημερωθείτε για την εμπειρία που έχει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής.

Επιλέξτε μία κατασκευαστική εταιρεία που θα κατανοήσει αυτό που θέλετε και που οι άνθρωποι της θα είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν στενά μαζί σας για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να υπάρχουν στο χώρο αρκετοί κατασκευαστές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι κατανοούν τις απαιτήσεις σας ή ότι είναι έμπειροι στο σχεδιασμό και την κατασκευή των διαφόρων οικοδομικών έργων. Η λάθος επιλογή θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του κόστους κατασκευής εξαιτίας λανθασμένων οικοδομικών υλικών, σε ένα ευάλωτο κτίριο απέναντι σε φυσικές καταστροφές όπως σε σεισμό ή σε ένα κτίριο το οποίο δε συμμορφώνεται με τη περιβαλλοντική νομοθεσία και με τα διεθνή πρότυπα.