Πως θα καθαρίσω τους λεκέδες από τα ρούχα;

Γενικά για τους λεκέδες πρέπει να ξέρετε το εξής. Για να αντιμετωπήσετε εύκολα τους λεκέδες, πρέπει να δράσετε άμεσα! Όσο περισσότερο μείνει πάνω στο ρούχο, τόσο πιο δύσκολα θαφύγει. Ποτέ μην τρίβετε τους λεκέδες. Βάλτε επάνω μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας που είναι απορροφητικό. Μερικοί λεκέδες είναι τοξικοί ή χρειάζονται κάποιον ειδικό στις απολυμανσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε το ρούχο σε κάποιο καθαριστήριο ή να φωνάξετε ένα από τα συνεργεία καθαρισμού στο σπίτι.

 

Αίμα
Για να μπορέσετε να αντιμετωπήσετε το αίμα από τα ρούχα σας, βυθίστε το ρούχο μέσα σε κρύο νερό και προσθέστε μια πρέζα απορρυπαντικό πιάτων και 1 κουτάλι της σούπας αμμωνία

Καφες
Μην το αφήσετε να στεγνώσει! Βάλτε λίγο λευκαντικό σε σκόνη (απορρυπαντικό) εάν το ρούχο είναι λευκό. Εάν είναι χρωματιστό, βάλτε λίγη αμμωνία.

Μελάνι
Μην τρίψετε σε καμία περίπτωση το μελάνι γιατί θα απλώσει. Βάλτε λίγο γάλα επάνω και αφήστε το μετά από λίγο να μουλιάσει σε μια λεκανίτσα με γάλα.

Σοκολάτα
Ένας από τους χειρότερους λεκέδες. Αφαιρέστε όση περισσότερη μπορείτε και μην του βάλετε νερό, απλά τρίψτε με απορρυπαντικό και προσθέστε λίγο λευκό ξύδι.

Ούρα
Για τις νέες μαμάδες! Βάλτε σε μια λεκάνη νερό και αμμωνία και αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για μερικά λεπτά. Μετά βάλτε το ρούχο στο πλυνήριο.

Φρουτόκρεμα
Για τις νέες μαμάδες! Πλύντε το τοπικά αμέσως με υγρό για τα πιάτα και μετά βάλτε το στο πλυντήριο.

Παγωτό
Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό νερό με μια μεζούρα απορρυπαντικό και μετά πλύντε το στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία.