Η δύναμη των Domain names

επιτυχημένη επιλογή domain name

Η κατοχύρωση ή απόκτηση του κατάλληλου domain name είναι πολύ σημαντική για κάθε επιχείρηση με διαδικτυακή παρουσία και μπορεί εύκολα να κάνει την διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Τα domain names είναι ουσιαστικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ώστε να επενδύσετε στα κατάλληλα domains, με στόχο την διαδικτυακή σας εξάπλωση και καθιέρωση στον κυβερνοχώρο.

Αξιοπιστία

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, βασίζεται κατά πολύ στο domain name που χρησιμοποιείτε. Έχοντας στην κατοχή σας ένα απλό και περιγραφικό domain σε σχέση με την επιχείρηση ή το προϊόν σας, παίζει σημαντικό ρόλο αφού οι χρήστες του διαδικτύου θα εμπιστευτούν πιο εύκολα ένα επαγγελματικό και ξεκάθαρο brand όπως για παράδειγμα το Hotels.gr παρά το BestHotels4U.gr

Brandable & Εύκολο να το θυμάσαι

Έχοντας στην κατοχή σας ένα premium domain, όπως για παράδειγμα το Hotels.gr, μπορείτε πολύ εύκολα να χτίσετε το brand σας. Παράλληλα, όντας μικρό και περιγραφικό, θα είναι εύκολο για τους επισκέπτες σας να το θυμούνται, άρα και οι πιθανότητες να επιστρέψουν ξανά στο website σας αυξάνουν δραματικά.

Targeted Traffic (Στοχευμένη κίνηση)

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όταν επιλέγετε domain name, είναι σημαντικό να περιγράφει όσο το δυνατόν καλύτερα το προϊόν η την υπηρεσία που προσφέρετε. Η σχετικότητα του ονόματος με το προϊόν ή την υπηρεσία σας θα οδηγήσει σε στοχευμένη κίνηση ή όπως είναι ευρέως γνωστή ως targeted traffic. Αυτό είναι πολύ λογικό, αφού αν κάποιος χρήστης του διαδικτύου πληκτρολογήσει την διεύθυνση Hotels.gr, προφανώς θα ψάχνει για πληροφορίες ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Προσελκύοντας targeted επισκέπτες, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τους μετατρέψετε σε πελάτες, άρα εν συνεπεία να αναπτύξετε την επιχείρηση σας.

Search Engine Marketing

Τα domain names που περιέχουν λέξεις κλειδιά για το προϊόν ή την υπηρεσία σας οδηγούνε σε υψηλότερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, Yahoo κτλ. Κατέχοντας το κατάλληλο domain name και έχοντας προβεί σε βελτιστοποίηση του website σας για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), μπορείτε πολύ εύκολα να βρεθείτε στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και να πάρετε ένα μεγάλο μερίδιο από το traffic των ανταγωνιστών σας.

Μπλοκάρισμα των ανταγωνιστών σας

Επιλογή Domain nameΗ κατοχύρωση ενός περιγραφικού domain name σας καθιστά αυτόματα και “κάτοχο” της λέξης κλειδί στην οποία αναφέρεται το domain σας. Αν για παράδειγμα έχετε στην κατοχή σας το domain name e-airtickets.gr, θα αναγκάσετε τους ανταγωνιστές σας να αυξήσουν το διαφημιστικό τους μπατζετ για την λέξη κλειδί airtickets, ενώ παράλληλα θα κάνετε την δική σας διαφήμιση πιο αποτελεσματική και θα προστατέψετε το brand σας.

Επένδυση

Τα Premium domains αποτελούν επιχειρηματική κληρονομιά και η αξία τους συνεχώς θα αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι χρήστες του διαδικτυόυ. Κάθε domain είναι μοναδικό και όσο τα μικρά και περιγραφικά ονόματα λιγοστεύουν, τόσο μεγαλύτερη ζήτηση θα έχουνε στο μέλλον.