Τι είναι SEO;

Τι είναι SEO;

Με τον όρο SEO (Search Engine Optimization) εννοούμε τη βελτίωση στις μηχανές αναζήτησης που κάνουμε σε ιστοσελίδες (seo website), ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες για να εμφανιστεί και να παραμείνει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης ύστερα από την προσθήκη σε αυτές συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων.

Πότε γίνεται SEO;

Συνήθως οι διαδικασίες που απαιτούνται για SEO γίνονται μετά από την ολοκλήρωση δημιουργίας μιας ιστοσελίδας. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να γίνεται το SEO κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας, αφού έτσι η ιστοσελίδα θα έχει την απαιτούμενη απόδοση σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την κατόπιν διενέργεια των διαδικασιών.

Αυτό συμβαίνει συνήθως είτε εξ' αιτίας της άγνοιας των δημιουργών ή και των ίδιων των ιδιοκτητών ανάμεσα σε ένα απλό website και σε ένα επιτυχημένο website, είτε για οικονομικούς λόγους της μιας ή της άλλης πλευράς. Γι' αυτό και η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων για SEO, ζητά πληροφορίες μόνο για SEO σε υπάρχουσα ιστοσελίδα. Κανονικά πάντως, ο σωστός δημιουργός ενός website, μπορεί να εφαρμόσει τακτικές SEO κατά τη δημιουργία του, ενημερώνοντας σχετικά τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο ή πελάτη του για τη διαμόρφωση του τελικού κόστους.

Εμείς αυτή την τακτική ακολουθούμε.

Είναι απαραίτητο το SEO σε ένα website;

Ναι, το SEO είναι απαραίτητο να υπάρχει σε ένα website, αφού χωρίς αυτό το website δε δουλεύει σωστά ως προς τα αναμενόμενα αποτελέσματά του και δεν πετυχαίνει το στόχο του.

Σε πόσες λέξεις μπορεί να γίνει SEO;

Οι διαδικασίες που απαιτούνται να γίνει SEO δεν προϋποθέτουν τον ορισμό συγκεκριμένου αριθμού λέξεων. Συνήθως όμως οι περισσότεροι τεχνικοί ορίζουν ένα σχετικά μικρό μέγιστο αριθμό λέξεων ή φράσεων που μπορούν να βελτιώσουν στις μηχανές αναζήτησης, επειδή ο μεγαλύτερος αριθμός απαιτεί σημαντικά περισσότερο χρόνο αποκλειστικής εργασίας με το συγκεκριμένο έργο.

SEO μπορεί να γίνει με επιτυχία και σε μεγάλο αριθμό λέξεων ή φράσεων (άνω των 15). Άλλωστε, ποιος δε θέλει η ιστοσελίδα του να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης με μεγάλο αριθμό λέξεων ή φράσεων; Έχουμε εφαρμόσει τεχνικές SEO και για μεγάλο αριθμό με επιτυχία ως προς την εμφάνιση στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

Τι προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνει SEO σε ένα website;

Για να γίνει SEO σε ένα website απαιτείται κατ' αρχήν η φιλοξενία (hosting) του website να μη γίνεται σε κάποιον δωρεάν server, αλλά ούτε και σε κάποιον που έχει «μαυριστεί» από τις μηχανές αναζήτησης λόγω π.χ. φιλοξενίας στον ίδιο server ροζ websites.

Μπορεί να γίνει SEO σε πολύγλωσσα websites;

Ναι, μπορεί να γίνει SEO σε πολύγλωσσα websites, με τη διαφορά όμως ότι λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού που έχουμε συνήθως στα ξενόγλωσσα websites, οι διαδικασίες να είναι συνήθως πιο χρονοβόρες.

Με το SEO προσφέρετε εμφάνιση του website σε διάφορες λίστες ανά τον κόσμο;

Η ερώτηση αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού έχουμε να κάνουμε με 2 διαφορετικούς όρους που συχνά συγχέονται λόγω άγνοιας: το SEO (Search Engine Optimization) και το SEM (Search Engine Marketing). Το SEO είναι η βελτίωση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, ενώ με τον όρο SEM εννοούμε το σύνολο των διαδικασιών που κάνουμε για την προώθησή τους στις μηχανές αναζήτησης.

Το Search Engine Marketing δε γίνεται σε όποια λίστα ιστοσελίδων υπάρχει ανά την Ελλάδα ή ανά τον κόσμο (π.χ. λέγεται ότι κάποιοι υπόσχονται καταχωρήσεις σε 1.000 λίστες ή μηχανές αναζήτησης), αλλά εφαρμόζουμε στοχευμένη προώθηση, σε συγκεκριμένες λίστες ή μηχανές αναζήτησης ανά την Ελλάδα ή ανά τον κόσμο, υψηλού επιπέδου, με την καταχώρηση του website μέσω πληρωμής και όχι δωρεάν, για ανέβει έτσι το επίπεδο και του website στο οποίο εφαρμόζουμε τεχνικές Search Engine Marketing.

Πώς επιλέγω τον ιδανικό SEO expert για το website μου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση γίνεται μόνο όταν αποδείξει ο επαγγελματίας τεχνικός SEO websites στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο τα αποτελέσματα των σχετικών έργων που υλοποίησε, όχι μόνο με τις λέξεις ή φράσεις-κλειδιά, αλλά και με τα σωστά στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, στα οποία να φαίνονται τα αποτελέσματα του SEO και ο αριθμός των επισκεπτών που πρόσθεσε την ιστοσελίδα στα αγαπημένα του, αφού έτσι αποδεικνύεται ότι βρήκε την πληροφορία που αναζητούσε και θα την επισκεφθεί πάλι.

Γίνεται ή όχι SEO από την αρχή σε ένα website;

Μπορεί να γίνει από την αρχή SEO σε ένα website και αυτό κανονικά ενδείκνυται να γίνεται για να το πιάσουν πιο σύντομα και αποτελεσματικά οι μηχανές αναζήτησης για να αρχίσει να αποδίδει το website. Όμως, ορισμένοι προγραμματιστές προτιμούν να μην ενσωματώνουν το κόστος του SEO στην τελική τιμή του website που κατασκευάζουν, είτε για να μην εμφανιστεί πιο υψηλή η τιμή και χάσουν τη δουλειά, είτε για να μη λειτουργήσει αμέσως σωστά το website και να κάνει να λαμβάνουν χρήματα μελλοντικά, προτείνοντας «άλλη λύση» εκμεταλλευόμενοι διάφορες καταστάσεις (π.χ. την άγνοια του ιδιοκτήτη του), είτε ακόμα και για λόγους άγνοιας των ίδιων σε τακτική SEO!

Τι κάνουμε εμείς; Στις νέες δουλειές ενσωματώνουμε το κόστος του SEO στην τιμή δημιουργίας της ιστοσελίδας, ενημερώνοντας σχετικά τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, τον οποίο δε βλέπουμε σαν πελάτη, αλλά σαν συνεργάτη, αφού η πορεία μας μέσα στο χρόνο αποδεικνύει ότι θα μείνει ικανοποιημένος από τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και λόγω αυτής της ικανοποίησης, θα μας προτείνει ανεπιφύλακτα σε φίλους και συνεργάτες, άρα θα είναι και δικός μας συνεργάτης!

Άλλωστε, εμείς δεν έχουμε μια απρόσωπη εταιρεία σε μια πόλη, αλλά έχουμε την έδρα μας σε ένα μικρό μέρος της επαρχίας και καταφέραμε να αποκτήσουμε καλές συστάσεις, όχι μόνο στην περιοχή που δραστηριοποιούμαστε (Φωκίδα), αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Βοιωτία, η Κως, η Σάμος, η Σαντορίνη, καθώς επίσης και κάποια προάστια της Αττικής.

Πόσο κοστίζει το SEO για ένα website;

Το τελικό κόστος του SEO εξαρτάται από τη γενικότερη δομή του website. Όσο πιο σωστά γραμμένος είναι ο κώδικάς του, τόσο μειώνεται το κόστος του SEO, αφού απαιτούνται λιγότερες επεμβάσεις σε αυτόν από εμάς. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο κόστος SEO για κάθε ιστοσελίδα, αλλά κυμαίνεται ανάλογα με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Με τη δομή του website, π.χ. αν και κατά πόσο πρέπει να επέμβουμε στα meta tags ή και στο περιεχόμενό του.
  • Με τον αριθμό των λέξεων ή φράσεων κλειδιών που θέλουμε να βελτιώσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των λέξεων ή φράσεων που θέλουμε να βελτιώσουμε.
  • Με τον ανταγωνισμό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως στις παραπάνω λέξεις ή φράσεις κλειδιά.
  • Με το συνολικό μέγεθος (ως προς το περιεχόμενο) του website, αφού όσο περισσότερες είναι οι σελίδες που πρέπει να γίνει SEO, τόσο περισσότερο αυξάνεται το τελικό κόστος. Το σωστό SEO γίνεται σε όλες τις σελίδες του website και όχι σε μερικές από αυτές.

Πρόταση SEO:

Αν θέλετε να ελέγξουμε ΔΩΡΕΑΝ την ιστοσελίδα σας και να σας στείλουμε πρόταση για SEO, πατήστε το παρακάτω κουμπί, συμπληρώστε τα πεδία, πατήστε αποστολή και αφού ελέγξουμε την ιστοσελίδα σας, θα σας στείλουμε την πρότασή μας αναλυτικά:

Πρόταση SEO για την ιστοσελίδα σας