Τι είναι η προώθηση ιστοσελίδας και γιατί τη χρειάζεστε

Το internet είναι ένας ιστός εκατομμυρίων ιστοσελίδων, που εμπλουτίζεται καθημερινά με χιλιάδες νέα web sites.

Ένα από αυτά, είναι και το δικό σας site, που μόλις αποκτήσατε. 

Οι μηχανές αναζήτησης είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε χρήστη του internet. Πληκτρολογώντας όρους αναζήτησης οι μηχανές αναζήτησης επιστρέφουν αποτελέσματα.

Προσοχή: Επιστρέφουν αποτελέσματα από τις σελίδες που υπάρχουν στο ευρετήριό τους, όχι από το internet απευθείας. 

Η καταχώρηση μιας ιστοσελίδας στο ευρετήριο είναι απλή διαδικασία. Μπορεί να γίνει είτε αυτόματα, όταν τα robots της μηχανής αναζήτησης ανακαλύψουν την ιστοσελίδα σας, είτε χειροκίνητα από το χρήστη. 

Η εμφάνισή της όμως όσο το δυνατόν ψηλότερα στα αποτελέσματα της αναζήτησης, προϋποθέτει πολλή δουλειά, που εν συντομία αποκαλείται SEO (Search Engine Optimization) στην ορολογία του ίντερνετ, ή Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης. 

Η Google είναι η πιο αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης και κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις προτιμήσεις των χρηστών του ίντερνετ. Μπορεί ο κώδικας της Google είναι επτασφράγιστο μυστικό, όμως είναι γνωστά τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να κερδίσετε υψηλότερη κατάταξη στην εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μερικά από αυτά τα σημεία είναι:     

- Η ιστοσελίδα πρέπει να έχει responsive design και να εμφανίζεται σωστά σε όλες τις συσκευές.    

- Πρέπει να φορτώνει γρήγορα.    

- Τα κείμενα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάταξη της ιστοσελίδας.    

- Η ύπαρξη meta description και meta keywords εξακολουθεί να βοηθά, αρκεί να μην υπάρχουν διπλότυπα.    

- Πρέπει να έχει ποιοτικά backlinks από έμπιστους ιστότοπους.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην προώθηση της ιστοσελίδας σας. Η όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, θα σας δώσει ασύγκριτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.